polskie forum konsol wii i nintendo ds

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Softmod WII przeróbka - przewodnik po konsoli Wii 100 stron
PostWysłany: 17 Sty 2012, 14:09 

Dla osób, które zgubiły się w całej scenie przeróbek, modyfikacji, aktualizacji Wii proponuję kompletny przewodnik po konsoli Wii, który krok po kroku zapozna nas z wszystkimi najważniejszymi funkcjami konsoli i oczywiście softmodem.

Poznaj możliwości konsoli o jakich dotychczas nie marzyłeś!
Dzięki przewodnikowi dowiesz się jak:
• uruchamiać kopie zapasowych gier z pendrive/dysku (gry działają 5x szybciej niż z napędu)
• tworzyć kopie zapasowe gier o wielkości 1/2 płyty, dzięki czemu na jednym pendrive zmieścisz kilka tytułów gier, a na dysku przenośnym.. kilkaset!
• instalować gry i programy Open Source (Opera, Quake, Doom i inne, a także odtwarzacz DVD, DivX, MP3, internetowe radio i telewizja, zdalne sterowanie komputerem)
• wyłączyć blokadę regionalną konsoli PAL/NTSC
• grać z cheatami(kodami ułatwiającymi rozgrywkę)
• korzystać z emulatorów innych konsol w tym Sony Playstation!
• zabezpieczyć konsolę przed niechcianą aktualizacją czy uszkodzeniem
• korzystać ze sklepu internetowego WII i pobierać darmowe wersje demonstracyjne najnowszych gier
• tworzyć własne skróty w menu konsoli
• nowy podręcznik przyspiesza uruchamianie i wyłączanie gier/programów o ponad 50% w stosunku do innego oprogramowania, jeśli masz już softmod i chcesz go zaaktualizować to zapraszam do aukcji. Satysfakcja gwarantowana - albo zwrot pieniędzy!!
• ..i wiele, wiele więcej!
Podręcznik rozwijany jest od.. początku 2010 roku! W ciągu tych dwóch lat liczba konsol przerobionych dawno już przekroczyła 100, a zadowolenie klientów wynosi ponad 99.9% Przez ten czas oprogramowanie zmieniało się jak w kalejdoskopie, a nieświadomi użytkownicy konsol byli testerami różnych wersji programów zamieszczanych w Internecie, czasem niestabilnych, a czasem powodujących trwałe uszkodzenie konsoli. Z moim podręcznikiem masz pewność, że nie będziesz jednym z nich - porady w nim zawarte i oprogramowanie jest sprawdzone przeze mnie i wielu klientów, a o prawidłowym działaniu niech świadczą komentarze użytkowników.
Nie kupuj kota w worku, domorosłych tłumaczeń "fachowców" co używają translatora i wklepują nowe posty nie sprawdzając w żaden sposób to o czym piszą. W Internecie znajdziesz odpowiedź na wszystko, ale czy prawidłową? Masz wybór..

Co otrzymujesz?
• 100 stronicowy podręcznik(wydanie 2) o WII podzielony na kilka zasadniczych działów(od początkujących po zaawansowanych użytkowników konsol).
• Porady są przedstawione wraz z widokiem tego co na ekranie oraz szczegółowym opisem.
• Najważniejszym działem jest opis jak przygotować konsolę do modyfikacji: wykonać kopię zapasową oprogramowania, zainstalować aktualizacje WII, dodatkowe kanały: jak Homebrew, Opera, WADManager, USBLoader, NEOGamma, WiiMC itp.
• Po wykonaniu softmodu(modyfikacji) przedstawiłem jak korzystać z dodatkowych funkcji konsoli - jak zgrywać kopię zapasową gry z dysku, z napędu, obraz płyty, przygotować pendrive czy dysk USB do gier etc. Ponadto opisałem kilka dodatkowych darmowych programów bez których użytkowanie konsoli nie byłoby "pełne".
• Dla użytkowników, którzy po raz pierwszy mają kontakt z konsolą Nintendo WII przygotowałem poradnik jak połączyć się z Internetem etc.
• Osobny dział stanowi korzystanie ze sklepu WII bez aktualizacji WII.
• Aby korzystanie z nowych możliwości konsoli było łatwiejsze zawarłem w podręczniku słownik pojęć, informacje o wersjach modyfikacji, porady na temat użytkowania WII.
• Kompletny opis aktualizacji, dzięki którym zagramy w najnowsze gry i uruchomimy wszystkie programy.
• 500 punktów do wykorzystania w sklepie WII(dotyczy nowych użytkowników konsol)
• Oraz wiele, wiele innych przydatnych informacji i porad, dzięki którym użytkowanie i zabawa na konsoli WII będzie bezproblemowe i przyjemne :)

Dlaczego promuję SOFTMOD / modyfikację konsoli bez ingerencji w sprzęt?
• jest to bezpieczna modyfikacja i prosta w wykonaniu(z podręcznikiem!)
• żadnych chipów, dłubania w sprzęcie, lutowania i zakupu drogich zabawek
• 100% pewność, że zagramy w najnowsze gry
• nowe programy i możliwości konsoli!
• bez potrzeby powtarzania softmodu - raz a dobrze!
• legalna i odwracalna modyfikacja

Wydanie drugie, a pierwsze(poprawione) co nowego?
Głównym celem była poprawa wydajności oprogramowania. W nowej wersji gry uruchamiają się natychmiast, niezależnie od stopnia zapełnienia nośnika. Przejście między grami nie wymaga restartu oprogramowania konsoli. Następnie wziąłem pod uwagę poprawę kompatybilności oprogramowania, aby była 100% zgodność z tym co jest teraz sprzedawane na rynku. Rozbudowaniu uległ opis dotyczący korzystania z kodów w trakcie gry, tworzeniu własnych skrótów w menu czy całemu softmodowi(w perspektywie od laika po eksperta - każdy znajdzie coś dla siebie).
UWAGA! Wszyscy, którzy zakupili pierwsze wydanie, bądź pierwsze poprawione i czytają ten opis to mam dobrą nowinę - nowe wydanie można otrzymać za darmo, wystarczy napisać d mnie maila, a e-book znajdzie się na skrzynce w ciągu kilkunastu minut :)
Wymagania:
• konsola WII
• naładowane baterie w wiilocie ;-)
• Adobe Reader- czytnik dokumentów .pdf w komputerze (dostępny za darmo)
• karta SD minimum 1GB (w wersji 4.3 również SDHC)
• wolny czas: minimum 1 godzinę!

Z podręcznikiem wykonasz softmod, przeróbkę WII w KAŻDEJ wersji: 1.0, 2.0, 2.1, 2.2, 3.0, 3.1, 3.2, 3.3, 3.4, 3.5, 4.0, 4.1, 4.2, 4.3 (najnowszej). Niezależnie od regionu: E/U/K.
Kontakt / pytania

Telefon: 695 675 881
Gadu gadu: 888 57 87

Cena to 19.99zł, możliwość płatności Allegro, Paypal, przelewem, SMS: http://www.tweaks.pl/czytaj,softmod_wii,681.html

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości